ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/6/2012

Αριθ. Πρωτ. : 122

Πειραιάς, 20 Ιουνίου 2012

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Στις 14/6/2012 Ο Πρόεδρος Πασχάλης Συρίγος,, η Γεν. Γραμματέας ‘Αννα Γιαννακού-Πάσχου  και ο Ταμίας Φραγκίσκος Ράμφος, επισκέφθηκαν των Μακαριότατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και του εκθέσανε  τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία των άγονων μικρών νησιών  μας.
Ο Μακαριότατος άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα όσα του αναφέραμε και του προτείναμε με κεντρικό θέμα  την απασχόληση  και παραμονή των νέων στα νησιά μας.
Η  αγωνία της Ομοσπονδίας μας είναι η συνεχής μείωση του νεαρού πληθυσμού των μικρών νησιών, λόγω της πλημμελούς φροντίδας εκ μέρους της πολιτείας.
Αναπτύξαμε τις ευκαιρίες, που με συστηματική και μεθοδευμένη συνεχή προσπάθεια και ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε νησιού, θα μπορούσε να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης όλων των κατοίκων.
Μας υποσχέθηκε ότι η εκκλησία είναι πρόθυμη και  έτοιμη να διοργανώσει σεμινάρια σχετικά με την αγροτική καλλιέργεια, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αμπελουργία, παραγωγή κρασιού, ελαιουργία, αλιεία και τουρισμό.
Μας υποσχέθηκε επίσης, ότι η εκκλησία θα αναλάβει την ολοκληρωτική διάθεση των τοπικών προϊόντων που θα μένουν αδιάθετα.
Ο Μακαριότατος  δέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας, για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.
Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί τα νησιά για να  γνωρίσει τους κατοίκους από κοντά.
Η Ομοσπονδία θα συνεργαστεί με το Μακαριότατο, θα είναι ενήμερη των περαιτέρω κινήσεων και θα συντονίζει τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω