ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΑΔΡΑΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ

Στις πρωτοβουλίες που προωθεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την ανάδειξη της οινογραστρονικής ταυτότητας των 24 νησιών που απαραρτίζουν τις Κυκλάδες αναφέρθηκε ο κ. Αλέξης Τσιάδρας, ο οποίος συμπληρωματικά ανέγνωσε και μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Ρούσσου.

Ο κ. Τσιάδρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνεται ότι στις Κυκλάδες, στην διάρκεια των τελευταίων ετών αναπτύσσονται πρωτοβουλίες στον πρωτογενή τομέα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Έχουν», είπε, «ξεπηδήει λίγα μεν τέτοια πλάνα αλλά παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί προωθούν καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα».

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ (Κυριότερα σημεία)

Ακολούθως ο κ. Τσιάδρας ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τα κυριότερα σημεία του οποίου είναι τα ακόλουθα :

– Στις Κυκλάδες ζούμε μιαν αντίφαση. Ενώ όλοι εκθειάζουν τα νησιά μας ως μοναδικούς προορισμούς παγκοσμίως έχουμε αγνοηθεί παντελώς και πολλές φορές επιδεικτικά από το Κεντρικό Κράτος, με ότι αυτό συνεπάγεται γιατν καθημερινή διαβίωση των κατοίκων των νησιών.
– Σκοπός του Επιμελητηρίου Κυκλάδων δεν είναι μόνο να προσφέρουμε εκπαίδευση και ενημέρωση όπως συστηματική κάνουμε, αλλά και να παρακολουθούμε και να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ξεπηδούν μέσα από τους κόλπους των Κυκλάδων. Να τους δίνουμε βήμα.
– Επίσης στηρίζουμε όλους αυτούς που δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στον πρωτογενή τομέα, επιχειρώντας έτσι ένα νέο ξεκίνημα με όραμα, στόχους και συντονισμένη δράση.
– Ως επιμελητήριο μαζί με άλλους φορείς διοργανώσαμε πρόσφατα εκδήλωση με τίτλο : «Επιστροφή στην γη. Ανάγκη και Ευκαιρία», καλύπτωντας τους περισσότερους κλάδους του πρωτογενή τομέα.
– Μιλήσαμε εκτεταμένα για τα βιολογικά προϊόντα, όσο και για την ανάπτυξη νέων επαγγελματικών διόδων.
– Η υποστήριξη της τοπικής παραγωγής και η μόχλευση της παγκόσμιας κοινότητας προς την τοπική γαστρονομία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας, κάτι που για το Επιμελητήριο μας αποτελεί κεντρικό στόχο.
– Μια σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αφορά στον οργανισμό Aegean Cuisine που δημιουργήσαμε. Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο στο οποίο μετέχουν τοπικοί παραγωγοί, εστιάτορες, εμπόροι και άλλοι.
– Μέσο του δικτύου αυτού προωθούμε την τοπική οινογαστρονομική ταυτότητα των Κυκλάδων, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, μέσα απο σειρά δράσεων που αναλαμβάνουμε βάσει σχεδιασμού.
– Αυτό το δίκτυο μας επιτρέπει να προωθούμε και τα τοπικά προιόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας των Κυκλάδων.
– Αν και το ενδιαφέρον μας εκ των πραγμάτων διασπείρεται σε 24 νησιά των Κυκλάδων, τα μικρά Κυκλαδονήσια μας απασχολούν ιδιαίτερα και έντονα. Αφουγκραζόμαστε τις ιδιαίτερες ανάγκες τους μιας και βρίσκονται σε διπλά ευάλωτη θέση.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω