ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/2/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, το κόψιμο της  πρωτοχρονιάτικης πίτας (Αγιοβασιλόπιτας) στο εντευκτήριο του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων στον Πειραιά. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από Προεδρεία των τοπικών Συλλόγων, μέλη τους και φίλους μας.
Από τους προσκεκλημένους μας, παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ή εκπροσωπήθηκαν οι εξής:
Τον Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ εκπροσώπησε Πρωτοσύγκελος  πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων Καπογιάννης, συνοδευόμενος από τον Ιερολογ. διάκονο         κ. Χρήστο Ρισανά.
Τον  Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωροθέου  Β΄ εκπροσώπησε ο πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος.
Παραβρέθηκαν επίσης:
Ο  πανοσ. Αχριμ. Χρυσόστομος Καράμπελας, Δ/της του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία»
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ.  Νικ. Συρμαλένιος,
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, κ. Λουκάς Τζαννής, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημ. Μπάιλας, ο Περιφ. Σύμβουλος Νάξου κ. Θεόφιλος Λάζαρος,  ο Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Κυριάκος Κουράκος, υπολιμενάρχης Πειραιά, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Λ.Σ. ναυάρχου κ. Δημ. Μπανιά,  ο πρώην αρχηγός Λ.Σ. κ. Ανδρέας Συρίγος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων κ. Παναγιώτης Μπιζάς, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών του Πειραιά η «Ομόνοια», κ. Θεόδωρος Τσόντος,η πολιτευτής Κυκλάδων κα Αγγ. Ημέλου, ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος, αντ/δρος ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων, η κα Μαρία Λεκάκου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Γιάννης Κανατσέλης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών», η κα Ελένη Τερζόπουλου, δημοσιογράφος – εκδότρια της εφημερίδας Κυκλαδικό Φως και ο δημοσιογράφος και φίλος της Ομοσπονδίας μας, κ. Χρήστος Κεφάλας, ιδιοκτήτης της Ιστοσελίδας WEB CHANNEL NEWS.

Με την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Πασχάλης Συρίγος, αφού προσφώνησε και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, απεύθυνε σύντομο λόγο, του οποίου απόσπασμα παραθέτουμε
………………………………………………………………………………………………………

Ο χώρος που σήμερα μας φιλοξενεί, αποτελεί προέκταση της πατρίδας των συμπατριωτών μας, από τα Κυκλαδονήσια.
Στον χώρο αυτό κάθε πρωί συναντώνται  παλιοί και νέοι, αναπολώντας τις καλές ημέρες του παρελθόντος, όταν η Πατρίδα μας περήφανη καμάρωνε για την θέση που κατείχε στην παγκόσμια κοινωνία μέσω του πολιτισμού  του τουρισμού, της ναυτιλίας και των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών.
Σήμερα , δυστυχώς, είμαστε σοκαρισμένοι με ψυχικά τραύματα που μας δημιούργησαν οι κακοί διαχειριστές των κοινών.  Αισθανόμαστε ταπεινωμένοι και θανάσιμα πληγωμένοι.
Ποιος μπορεί να μας  εμπνεύσει κάποια ελπίδα αισιοδοξίας;
‘Όταν συνεχίζουν καθημερινά να μας πικραίνουν, παίζοντας με την υγεία μας, δημιουργώντας ανέχεια, με την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων και στοιχειωδών κεκτημένων που συμβάλουν στην Εθνική καταρράκωση και προσβάλουν την προσωπική μας αξιοπρέπεια;
Ακούμε και διαβάζουμε ότι δημιουργούνται επιτροπές ΣΟΦΩΝ.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι όλοι η ΣΟΦΙΑ τους εξαντλείται στο πως θα βρουν μεθόδους να μας εξαπατήσουν, στην εφαρμογή των οδυνηρών μέτρων που ταλανίζουν, υποβαθμίζουν και τελικά ξευτιλίζουν την προσωπικότητά μας.
Πρόσφατα ακούστηκε ότι για να ελαφρώσουμε  το Εθνικό κόστος θα πρέπει να εκκενωθούν από τους κατοίκους τους τα μικρά νησιά.
Το διαψεύσανε!
Αλλά δυστυχώς επαληθεύεται από τα μέτρα που παίρνονται και που θα τα εφαρμόσουν, θέλοντας και μη, οι συγκυβερνώντες, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν εκεί.
Δεν χρειάζεται να σας αναφέρω σε ποια οικτρά κατάσταση έχουν φθάσει η Ακτοπλοΐα, η Περίθαλψη, η Ανεργία, οι μισθοί και συντάξεις, η ακρίβεια, και σαν χαριστική βολή η φορολογική λαίλαπα και το ΦΠΑ το οποίο πεισματικά παραμένει στο 23%.
Κάθε πρωί που ξυπνάμε ακούμε και κάποιο νέο χαράτσι που το σκέφτηκαν οι σοφοί σύμβουλοι το προηγούμενο βράδυ.
Ας μα πει κάποιος από τους ευαγγελιζόμενους σωτήρες μας, ποια είναι τα άμεσα αναπτυξιακά μέτρα που έχουν πάρει και τα οποία θα αποδώσουν, πριν αφανιστούμε σαν Κράτος και Έθνος;
Όλο απραγματοποίητες εξαγγελίες και ανεφάρμοστες σοφές ιδέες χωρίς καμία ελπίδα υλοποίησης τους.
Ακόμα υπάρχει και ανικανότητα για την απορρόφηση των κονδυλίων των ΕΣΠΑ που συνεχώς  χάνονται αφήνοντας τα στο έλεος του Θεού ή μήπως θα πρέπει να αναμένουμε να αναβιώσουμε  εκ της τέφρας μας, όπως το πουλί ο φοίνικας;
Τι κάνουν για να  αποτρέψουν τη μεγάλη καταστροφή που έρχεται για να ελπίσουμε σε μια ανάκαμψη;
Άραγε υπάρχει κάποιος ηγέτης που θα συγκεντρώνει τις ικανότητες, την διορατικότητα και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μέτρα που αποσκοπούν σε μια πραγματικά άμεσα  ανάκαμψη;
Θα απαντήσω ΝΑΙ
Αλλά θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από δουλοπρέπεια, εξάρτηση και να κατέχεται από ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό, αξίες που έσωσαν την Ελλάδα μας σε πολλές δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν.
Σε όλη αυτή την αντίξοη κατάσταση, η Ομοσπονδία μας,μέσα στα πλαίσια της ύπαρξής της, με ενωμένες τις δυνάμεις των Πατριωτικών Συλλόγων που την απαρτίζουν, χωρίς να επαναπαύεται ως απλός θεατής, επιδιώκει με κάθε τρόπο να πραγματοποιεί επαφές  με αρμόδιους φορείς στην προσπάθειά της να πετύχει να λυθούν διαιωνίζοντα και εμφανιζόμενα νέα προβλήματα.

Στον χρόνο που μας πέρασε έχουμε προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

-23 Μαρτίου 2012 Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο γραφείο του κ. Νικ. Πολύζου, ΓΓ του Υπουργείου Υγείας.
Τον υποφαινόμενο συνόδεψαν οι Δήμαρχοι Μήλου κ. Γερασ. Δαμουλάκης, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Νικήτας Ρούσσος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανάφης κ. Γιάννης Χάλαρης. Καθώς και γιατρός κ. Ισίδωρος Νερούτσος.
Καταθέσαμε υπόμνημα το οποίο έχουμε κυκλοφορήσει και σαν Δελτίου τύπου το οποίο δημοσιεύτηκε σε όλες τις Κυκλαδίτικες και Πειραιώτικες εφημερίδες και δεν θα σας πάρω χρόνο να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές ζητούσαμε την στελέχωση των αγροτικών Ιατρείων, και υποβάλαμε προτάσεις για να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να παραμένουν στα μικρά νησιά.

Στις 14 Ιουνίου 2012 επισκεφτήκαμε   τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Συζητήσαμε για την ερήμωση των νησιών και τα πολλά και διάφορα προβλήματα που συντείνουν σε αυτό. Όπως είναι  η Απασχόληση των νέων, η Υγεία και η Ακτοπλοΐα. Εστιάσαμε στο τομέα της Πρωτογενούς Παραγωγής.
Ο Μακαριότατος δήλωσε ότι η εκκλησία είναι πρόθυμη και μπορεί σα συμβάλλει στην προσπάθειά μας.
Στη 1 Αυγούστου 2012 επισκεφτήκαμε και καταθέσαμε υπόμνημα στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κων. Μουσουρούλη. Η επίσκεψή μας διήρκεσε  2 ώρες στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα κ. Θανάση Μπούσιου,  παρουσία της συμβούλου του Υπουργού κας Μαίρης Βεργοπούλου, και των κ.κ. Θανάση Χοντρονάσιου και  Βασιλείου Μάμη.
Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Ακτοπλοΐας συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων των λιμανιών όπως αυτά αναφέρονται  λεπτομερώς στην έκθεση της Ένωσης Πλοιάρχων.
Επίσης επαναφέραμε το αίτημα των  Αφαλατώσεων, το οποίο είχαμε υποβάλει σε όλους τους Υπουργούς που είχαν διέλθει από το Υπουργείο στα πρόσφατα χρόνια,  που παρά τις υποσχέσεις τους η απόφαση λιμνάζει.
Στις 7 Ιανουαρίου 2013 επιδώσαμε ιδιοχείρως στους αρχηγούς κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επιστολή με τίτλο «Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης των κατοίκων των Μικρών Κυκλαδονήσων»  περιγράφοντας διεξοδικά τα προβλήματα που οδηγούν δραματικά στην ερήμωση των νησιών μας.
Την επιστολή αυτή απευθύναμε στους καθ’ ύλην Υπουργούς  (Εργασίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Παιδείας ,Υγείας, Οικονομικών, και Αγροτικής Ανάπτυξης,)
Επίσης στους Βουλευτές Κυκλάδων, στην Περιφέρεια, στους Δημάρχους των νησιών μας και στα Επιμελητήρια.

Εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου η Ομοσπονδία μας σκοπεύει να διοργανώσει εκδήλωση για την προβολή των νησιών μας.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι αν δεν ενώσουμε όλοι οι Σύλλογοι τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε  αυτά που οφείλει η πολιτεία στα νησιά μας, δεν πρόκειται να      επιτύχουμε τίποτα και θα μας εμπαίζουν.
Θα επαναλάβω τις θερμές ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου για ένα λιγότερο επώδυνο  Νέο Έτος με αισιόδοξα μηνύματα.

……………………………………………………………………………………………………

Στην συνέχεια επακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με ζωντανή μουσική και νησιώτικα τραγούδια από τους γνωστούς μας «Αντώνη- βιολί», Παρασκευά-,Λαούτο» από την Αμοργό.
Επίσης, ευγενώς προσφερόμενα, τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Σαντορίνης και Σχοινούσας, με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς σε ωραιότατη παρουσίαση με τοπικές ενδυμασίες και εκτέλεση, παρέσυραν τους παραβρισκόμενους σε κέφι και χορό.

 

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω