ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΑΦΑΙΩΝ

Facebook: @sindesmos.anafis

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων ιδρύθηκε το 1927 από την ανάγκη των Αναφαίων που διαμένουν στην Αθήνα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην προβολή και στην επίλυση των προβλημάτων του αγαπημένου τους νησιού την Ανάφη.Τα γραφεία του Συνδέσμου αρχικά στεγάζονταν στο καφενείο «ΕΛΛΑΣ» στου Μακρυγιάννη ενώ αργότερα χρησιμοποίησαν σαν χώρο συνεδριάσεων τον Άγιο Συμεών στα Αναφιώτικα της Πλάκας ή την αίθουσα των Εμποροϋπαλλήλων. Η αρχική ονομασία ήταν Σύνδεσμος Αναφαίων. Η λέξη «Απανταχού» προστέθηκε το 1934 μετά από αναμόρφωση του καταστατικού του, σε Γενική Συνέλευση που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών.
Στις 10-1-1969 αποκτήθηκε δικό του γραφείο στου Μακρυγιάννη με δωρεάν του αείμνηστου Εμμανουήλ Γαβαλά, ενώ το 1983 αποκτήθηκε με δικά του έσοδα αίθουσα στον Άγιο Δημήτριο όπου στεγάζεται το Πολιτιστικό και Πνευματικό του Κέντρο.

 

ΙΔΡΥΣΗ

Μνήμες του παρελθόντος σηματοδοτούν :
…τη «γέννηση του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία»,
…την πορεία του μέσα στο διαφορετικό, κάθε φορά, και πολυτάραχο κοινωνικό γίγνεσθαι,
γνωστοποιώντας σ’όλους εμάς τους νεώτερους τις ρίζες μας, σεβόμενοι τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας.                                   Μέλημά μας πρέπει να είναι η ενεργός συμμετοχή μας (με τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα), η διατήρηση μιας ζεστής φωλιάς [το καλούμενο «στέκι» των Μηλίων] όλων των Μηλίων και μη και, η συμμετοχή μας στα κοινά (επιδιώξεις και προβληματισμοί για ζητήματα που αφορούν την Ιδιαίτερη Πατρίδα μας, τη Μήλο).
Έκκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι η προσέλκυση ενεργών και ευαισθητοποιημένων προσώπων, ειδικών επιστημόνων και ανθρώπων που αγαπούν Μήλο, προκειμένου να διατηρηθεί εν ζωή ο μακροβιότερος Πατριωτικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων.
 
 
Ο Πρόεδρος: Μιχαήλ Βήχος
Αντιπρόεδρος: Σκεπαθιανός Γεώργιος
Έφορος: Ράμφος Φραγκίσκος
Ταμίας: Βαμβακάρη Κωνστάντζα
Υπεύθυνος Μήλου: Λιλλής Αναστάσιος
Υπεύθυνος Λέσχης: Κεντρωτάς Εμμανουήλ
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου: Δρούγκας Αντώνιος
Ειδικός Γραμματέας: Καβαλιέρος Γεώργιος
Μέλος: Χαλκουτσάκη Κατίνα  
Η Γραμματέας: Βεντούρη Άννα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω