Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Συνδέσμου Σικινητών 2014

Ο Σύνδεσμosymik amalia (6)oς της Σικινητών αισίως έκλεισε τα 85 χρόνια συνεχούς παρουσίας και μεγάλης προσφοράς στο νησί της Σικίνου. Την Κυριακή στις 26 Ιανουαρίου 2014 έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, στο Ξενοδοχείο Αμαλία στη Αθήνα (Πλ. Συντάγματος). Σε μια κατάμεστη αίθουσα σε φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα οι Σικινιώτες μαζί με τους φίλους τους αντάλλαξαν ευχές για μια Καλύτερη Χρονιά. osymik amalia (6)

Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, και πολλοί φίλοι μέλη των προεδρείων Πατριωτικών Συλλόγων των 18 μικρών Κυκλαδονήσων, μελών της Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.

 

Ο Πρόεδρος κος Πασχάλης Συρίγος στο λόγο του, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, συνέχισε αναφέροντας τα διάφορα ζωτικά προβλήματα που επί πολλά χρόνια ταλαιπωρούν την πατρίδα του την Σίκινο, καθώς και τα άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων.

osymik amalia (1)Συνέστησε ότι οι Σύλλογοι και οι Δήμοι, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, πρέπει να δραστηριοποιηθούν συνεργαζόμενοι, για την επίλυση προβλημάτων και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, η οποία είναι σε επικίνδυνα όρια υποβάθμισης, που οδηγούν μαθηματικά στην ερήμωση των νησιών.

 

Δεν είναι μόνο ο τουρισμός στον οποίο πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση, άλλα osymik amalia (5)υπάρχουν διέξοδοι για την απασχόληση στο τομέα της αειφόρου ανάπτυξης με την καλλιέργεια της γης, με παραδοσιακά προϊόντα, σύμφωνα με τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε νησιού.

Σταχυολογώντας τις αναφορές του Πρόεδρου, εστιάζουμε τα προβλήματα, τις ελλείψεις και παραλήψεις, που υπάρχουν στους τομείς της ακτοπλοΐας – συγκοινωνίας, της υγείας, της παιδείας και στις υποδομές των λιμανιών που καθιστούν δύσκολη την προσέγγιση των πλοίων .

osymik amalia (3)Ευχήθηκε να παραμείνουμε ενωμένοι, σε πείσμα των καιρών και με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε την παρούσα οικονομική κρίση.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω